Kabeh Kategori
en.pngEN

Omah>News>News Industry

Jinis Wiski: Apa wiski Skotlandia, Bourbon, Irlandia

01 Jan 7070

80

Apa sing diarani Scotch?
Kanggo nduweni kualifikasi minangka scotch, semangat kudu digawe saka Barley malt, kanthi akeh scotches ora nggunakake liyane saka barley, banyu lan ragi. Sampeyan diidini nyakup biji-bijian sereal liyane uga pewarnaan karamel. Aditif fermentasi utawa potongan cendhak ora diidini.
Semangat uga kudu wis tuwa ing kasir oak paling ora telung taun, lan kudu duwe ABV kurang saka 94.8%. Pungkasan, sampeyan ora bisa nelpon omben-omben sampeyan mung yen digawe 100% ing Skotlandia, saka Skotlandia.

Apa sing diarani Bourbon?
Wiski Bourbon kudu digawe saka campuran gandum sing paling ora ana jagung 51%. Proses fermentasi kanggo campuran iki asring diwiwiti kanthi nyampur sawetara mash saka batch fermentasi sing wis lawas, proses sing diarani mash asam.
Kaya Skotlandia sing kudu digawe ing Skotlandia, Bourbon mung bisa diwenehi label minangka Bourbon yen digawe ing Amerika Serikat. Nalika aturan kasebut rada longgar karo Bourbon tinimbang karo Scotch, isih kudu tundhuk karo sawetara syarat.
Semangat kudu disaring nganti ora luwih saka 80% alkohol (160 bukti) lan ora luwih saka 62.5% nalika dilebokake ing tong tong tuwa ing barel kayu bakar anyar. Pungkasane Bourbon ora duwe periode penuaan minimal, nanging kanggo nelpon produk sampeyan Straight Bourbon kudu umur ora kurang saka rong taun.
Bourbon campuran diidini ngemot pewarna, rasa lan semangat liyane, nganti 51% campuran kasebut minangka bourbon lurus. Umur ing botol bourbon campuran kudu umur wiski paling enom sing dicampur.

Apa Tennessee Whisky?
Kanggo kabeh tujuan, Tennessee Whisky minangka bourbon lurus sing digawe ing negara Tennessee. Wong sing ngasilake semangat iki, kayata Jack Daniels, ora pengin wiski sing diwenehi label minangka Bourbon, negesake yen dheweke mung siji jinis wiski sing nggawe semangat liwat proses penyaringan areng.

Rye kuwi opo?
Rye paling angel kanggo kabeh wiski sing wis ditemtokake. Alesan kasebut teka saka konvensi penamaan sejarah kanggo Rye sing diproduksi ing Kanada. Wiski Rye ora mesthi digawe saka mas Rye.
Kanada nyaring Rye nganti suwe anggere negara kasebut ana, lan miturut sejarah mayoritas mash kasebut kalebu Rye mash. Nanging kanthi ora ana aturan nyata, saiki roh digawe kanthi mash olahraga jagung nganti rye nganti 9: 1.
Siji-sijine aturan kanggo menehi label wiski sampeyan minangka Rye ing Kanada yaiku nduwe rye, lan duwe aroma, rasa lan karakter sing umume diarani wiski Kanada ... apa wae.

Apa wiski Irlandia?
Wiski Irlandia minangka wiski sing umure ing Republik Irlandia utawa ing Irlandia Lor. Kaya Scotch, kudu disaring menyang ABV kurang saka 94.8.
Kudu digawe saka remukan gandum sing difermentasi ragi kanthi cara distilat kanthi aroma lan rasa sing asale saka bahan sing digunakake. Sampeyan bebas nggunakake biji-bijian sereal, nanging yen sampeyan nyampur distilat loro utawa luwih, kudu diwenehi label campuran.
Pungkasane, wiski kudu umur paling ora telung taun ing tongkat kayu.