Kabeh Kategori
en.pngEN

Omah>News>News Industry

Apa vodka gratis gluten?

01 Jan 7070

76

Gluten duwe loro arti, siji tegese siji protein (glutenin), siji tegese campuran glutenin lan gliadin, biasane minangka kahanan nomer loro sing ana gandhengane karo nutrisi lan alergi. Gluten akeh ana ing gandum, semolina, Kamut, gandum, Ejaan, triticale lan rye lan pari-parian liyane, sing bisa mbentuk molekul protein elastis kanggo mbantu ngatur sipat lan rasa.

Nanging minangka alergen kanggo akeh wong, awak bisa uga langsung nyebabake reaksi utawa sawetara jam utawa dina mengko.

Intoleransi gluten bisa nyebabake penyakit otoimun serius kayata arthritis rheumatoid, penyakit celiac, penyakit Crohn lan sindrom usus usus liyane saka ruam kulit nganti ngelu lan gejala liyane. Umume masalah bisa dihindari supaya adoh saka panganan sing ana lem.

Saiki kulawarga alkohol duwe anggota anyar minangka simbol status pola makan sehat. Biro Pajak Alkohol lan Tembakau AS lan Perdagangan ngumumake keputusan yen minuman keras lem ora bisa ditandhani kanthi label "bebas gluten", saengga bisa ditemokake ing pasar.

Yen wis sah, perusahaan minuman keras bisa gabung karo industri berkembang iki. Protein gluten ana ing gandum, gandum utawa gandum gandum, bisa nyebabake pasien penyakit celiac sing ngalami gejala gastrointestinal sing parah, mung ing Amerika Serikat ana sekitar 3 yuta pasien penyakit celiac. Dadi, iki bakal populer karo panganan sing ora nganggo gluten.

Nyatane, sanajan tanpa wewenang, vodka lan alkohol liyane aman kanggo pasien diet celiac. Akademi Nutrisi lan Dietetik AS ujar manawa roh sulingan ora duwe gluten, kajaba kontaminasi nalika parfum utawa aditif liyane ditambah. Amarga ing proses distilasi, alkohol dipisahake saka campuran penguapan sing digawe panas, lan protein bakal disimpen.