Kabeh Kategori
en.pngEN

Omah>News>News Industry

Tren Omben-omben Anyar Kanggo 2015

01 Jan 7070

Sawise pirang-pirang taun kegiyatan ing taun 2014 kanggo perusahaan roh ing babagan penggabungan lan akuisisi, 2015 bisa uga luwih sepi, utamane amarga ora duwe kesempatan akuisisi sing jelas, dadi tambah akeh kanthi pambiji banget kanggo merek lan perusahaan roh ing wayahe, nyerat Jeremy Cunnington, analis Senior Omben-omben Alkohol ing Euromonitor International

Paling taun kepungkur aku entuk akeh akuisisi, sing dipimpin dening akuisisi Suntory saka Beam, sing mung ditindakake ing saham sing kaget amarga akuisisi Emperador Whyte & Mackay. Sing ora nggumunake yaiku penguatan posisi Diageo ing tequila kanthi serangkaian akuisisi, kalebu nyerah merek wiski Bushmills Irlandia lan entuk saham mayoritas ing perusahaan India, United Spirits, dadi pimpinan global semangat sing ora dibantah kanthi istilah volume. Salah siji akuisisi utama liyane yaiku akuisisi William Grant kanggo Drambuie.

Rega dhuwur nuduhake potensial gedhe kanggo merek semangat internasional nanging uga kekurangan merek, lan akeh sing duwe pribadi. Rega dhuwur sing dibayar Beam dening Suntory, kanggo saham mayoritas ing United Spirits dening Diageo lan, sing bisa uga luwih lucu, kanggo Whyte & Mackay dening Emperador nyengkuyung kabeh perusahaan lan pamilik merek sing pengin adol supaya bisa nuntut lan njaluk rega sing larang banget kanggo asete . Kajaba yen para penjual luwih realistis, utawa calon pembeli sing kepengin banget utawa ndeleng sinergi / pertumbuhan sing gedhe, perusahaan bakal ora duwe akuisisi.

Umume perusahaan internasional duwe kekurangan ing portofolio, kalebu ing kategori utawa istilah geografis, lan, kajaba Beam Suntory, duwe dhuwit kanggo dibuwang, nanging pitakonane yaiku ana sing cocog kanggo didol. Kanthi pamilik Grand Marnier saiki pengin nyoto distribusi, tinimbang ora adol perusahaan kasebut, ora ana perusahaan sing jelas bakal entuk. Apa wae sing adol awake dhewe bisa umume umume sithik.

Pangareping perusahaan sing pengin tuku kudu Pernod Ricard sing saiki wis dadi luwih kuwat ing finansial, mula kudu ngiyatake supaya mandheg banget ing mburi Diageo. Siji wilayah sing bisa dienggo yaiku portofolio merek AS, kayata bourbon batch cilik, utawa bisa uga bisa nguatake dununge ing wilayah sing ringkih lan pengin dikembangake, yaiku Afrika lan Amerika Latin, liwat akuisisi lokal perusahaan

Amarga bakal dadi taun sing luwih alon ing babagan penggabungan lan akuisisi, bakal dadi luwih menarik kanggo ndeleng kepiye strategi perusahaan berkembang ing taun 2015. Apa Beam Suntory bakal miwiti nyebar geografis? Kepiye perusahaan roh bakal mlebu menyang Afrika? Kepiye push internasional utama Edrington bakal terus dikembangake? Apa Bacardi bakal entuk stabilitas ing ndhuwur kanggo nggawe strategi sing koheren?

Mungkin pitakon sing paling relevan kanggo kegiatan penggabungan lan akuisisi ing mangsa ngarep yaiku apa Diageo bisa miwiti muter United Spirit, lan, kaya Pernod Ricard, nggawe portofolio margin sing luwih dhuwur lan merek sing duwe bathi ing India. Yen bisa nindakake iki, iki bakal nambah minat perusahaan internasional liyane ing perusahaan India independen sing isih ana lan tegese kegiatan potensial dadi taun 2016 lan sateruse.
Sanajan bakal ana kegiatan merger lan akuisisi sing kurang blockbusting ing 2015, nanging isih kepinteran kanggo ndeleng kepiye perusahaan internasional utama berkembang ing taun kasebut.