Kabeh Kategori
en.pngEN

Omah>News>News Industry

Alkohol sing beda duwe efek sing beda ing swasana ati

01 Jan 7070

Iki minangka panelitian paling gedhe sing nate nyathet babagan reaksi wong ing alkohol, kanthi swasana ati. Peneliti nggunakake data saka meh 30,000 wong sing nanggapi Survei Obat Global, jajak pendapat internasional saben taun babagan kabiasaan narkoba lan alkohol ing saindenging jagad. Dheweke nemokake beda beda antarane macem-macem jinis omben-omben.
69 (1)Roh sing kuwat (kaya vodka, gin, utawa wiski) nggawe masarakat krasa semangat (58% wong), percaya diri (59%) lan seksi (42%). Nanging dheweke uga duwe efek negatif, cenderung nyebabake agresi ing sawetara wong. Perasaan negatif kayata agresi (30%), gelisah (28%) lan tangis (22%) nyebabake kuwatir. Kangge, mung 2.5% wong sing ngombe anggur abang nglaporake krasa luwih agresif.

Anggur abang cenderung nggawe wong susah amarga 17% kasus, nanging sing luwih penting, 53% wong sing ngombe anggur abang ujar manawa dheweke rileks. Bagean cilik sing padha (meh 50%) nglaporake sentimen bir iki. Pranyata, yen duwe bir utawa segelas anggur cenderung nggawe sampeyan luwih santai.

Ora jelas persis kenapa kedadeyan kasebut kedadeyan. Bisa uga amarga sifat minuman, kayata macem-macem bahan, isi alkohol, lan jumlah sing dikonsumsi. Nanging, bisa uga amarga aspek budaya. Sejatine, setting sing umume ngombe anggur abang luwih santai, dene kahanan kanggo roh bisa uga luwih aktif.
69 (2)"Ngrasa emosi positif bisa uga ana gandhengane karo promosi pengalaman positif kanthi pariwara lan media. Emosi sing dialami uga bisa digandhengake nalika alkohol mabuk, tingkat alkohol ing saben jinis minuman lan senyawa sing beda-beda ditemokake ing macem-macem omben-omben. Ngerti emosi sing ana gandhengane karo konsumsi alkohol iku penting kanggo ngatasi penyalahgunaan alkohol. "

Profesor Mark Bellis, direktur kabijakan, riset lan pembangunan internasional Wales Kesehatan Umum ujar manawa kita kudu luwih nggatekake roh, sing ana gandhengane karo sejarah kekerasan.

"Roh asring dikonsumsi kanthi luwih cepet lan duwe alkohol konsentrasi luwih akeh. Iki bisa nyebabake efek stimulasi sing luwih cepet amarga kadar alkohol getih saya mundhak. Dheweke uga bisa dikonsumsi ing macem-macem acara sosial, saengga masarakat bisa ngombe kanthi sengaja supaya ngrasakake efek mabuk kanthi cepet, nanging jinis minuman liyane cenderung dikonsumsi kanthi alon utawa kanthi panganan. Nalika wong entuk tendhangan saka tingkat alkohol sing saya gedhe, paningkatan sing padha nyuda kemampuan otak kanggo nahan perasaan impulsif utawa nimbang akibat saka tumindak kasebut. "

Panaliten kasebut diterbitake ing British Medical Journal.
69 (3)Sumber daya saka : zmescience.com

Sadurunge: Vodka Tonic

Sabanjure: Babagan Ngicipi Wiski

BALI