Kabeh Kategori
en.pngEN

Omah>News>News Industry

Jinis Brandy

01 Jan 7070

74

Apa Brandy?
Brandy minangka alkohol sulingan, sing dikenal minangka "anggur jiwa", minangka salah siji saka wolung minuman keras ing donya. Gunakake woh minangka bahan baku, kanthi fermentasi, distilasi, lan panyimpenan barel oak. Umume nuduhake anggur brendi minangka bahan baku, fermentasi lan distilasi, panyimpenan anggur sing diseduh. Brandy liyane sing disaring nganggo metode sing padha, nanging bahan baku sing beda kudu jeneng bahan baku kasebut kanggo nuduhake bedane, kayata brendi, apel.
Ana macem-macem brandy ing pirang-pirang negara, nanging brendi Prancis paling apik. Ing antarane brandy Prancis, produksi ing wilayah Cognac nduweni kualitas paling apik. Diikuti dening wilayah Armagnac. Uga ana negara liya sing ngasilake brendi kayata Spanyol, Italia, Portugal, Amerika Serikat, lsp.

Jinis Brandy
Brandy amarga macem-macem sumber bahan baku, brendi bisa dipérang dadi cognac, Armagnac, brendi Prancis, negara liya brendi lan brendi pomace anggur, brendi buah.
1, Kognac
Cognac, minangka sawijining kutha cilik sing dununge ana ing Provinsi Bordeaux, ing sisih lor Prancis Charente. Aturan pamrentah Prancis, brendi mung diprodhuksi ing wilayah Charente bisa diarani kognac. Ing wilayah liyane kajaba iki, ora bisa diarani "Cognac". Bahan baku kognak umume nggunakake kedewasaan sing dawa, kaasaman sing luwih dhuwur kanthi jamur penyakit resistensi spesies anggur putih.
2, Brandy Prancis
Saliyane Cognac lan Armagnac, kabeh anggur anggur Prancis diarani brendi. Ing proses produksi, pamrentah Prancis ora duwe akeh aturan, umume ora perlu suwe sadurunge didol.
3, Marc brandy
"Marc" ing basa Prancis tegese sampah, amarga brandy jenis iki uga dikenal minangka brandy anggur. Brandy Marc disaring saka pomace anggur sing difermentasi banjur nyaring isi alkohol sing luwih dhuwur, disimpen ing barel oak.
4, apel brendi
Brandy apple yaiku jus apel sing diperes dadi jus apel, banjur disaring lan diseduh dadi brendi buah. Utamane ing sisih lor Prancis, AS, Inggris lan negara-negara liyane wilayah apel. Calvados sing paling misuwur ing dunya diproduksi ing Prancis Normandia Calvados. Produksi umum anggur Calvados Prancis kudu umur sepuluh taun sadurunge didol.
5, brendi ceri
Sadurunge nggawe pedicel brendi ceri kudu dicopot, lan diperes jus buah nganti difermentasi, banjur distilake. Asal utama Prancis, Jerman, Swiss Eropa wétan.


Sadurunge: Apa vodka gratis gluten?

Sabanjure: Vodka Tonic

BALI